Medicina tradicional xinesa

Des de fa molts anys tinc una gran inquietud pel que fa a la Interioritat de l’ésser humà. La meditació i el contacte amb la Natura són les meves grans companyes de camí. Dintre d’aquesta recerca personal em vaig trobar amb la Medicina Xinesa, en la que no només es tracta a la persona a nivell purament físic, sinó com un tot unificat. A mesura que m’he anat endinsant en aquests estudis, m’he sentit cada cop més captivada i entusiasmada per tot aquest nou món que s’ha descobert davant meu i que, en el dia a dia, veig com està ajudant tantes persones.

Quan pensem en Medicina Tradicional Xinesa ens ve al cap de seguida l’acupuntura, perquè és una de les tècniques més utilitzades a Occident. Però no només utilitzem aquesta, hi ha un pilar molt fort que és la fitoteràpia (el tractament amb matèries medicinals), tuina (massatge terapèutic xinés), la moxibustió (el tractament amb el calor que es produeix per la combustió de l’artemisa vulgaris), l’auriculoteràpia (que és el tractament per mitjà del pavelló auricular, l’orella, amb unes boletes de pressió) i la nutrició (l’alimentació és una part important del nostre tractament).

Per tenir altres recursos a la Medicina Xinesa, que he estudiat a l’Escola Superior de Medicina Tradicional Xinesa (ESMTC) i Universitat de l’Atlàntic, també tinc la titulació de Quiromassatge i Flors de Bach, la qual cosa em permet tractar els pacients des de moltes perspectives diferents, segons les necessitats de cadascú.

Com és un tractament de Medicina Tradicional Xinesa?

La primera cosa que es fa quan rebem una persona a la consulta és fer un diagnòstic mitjançant la palpació del pols, dels diferents meridians (recorreguts energètics), l’observació de la persona (en especial atenció a la llengua) i la realització d’un qüestionari.

Amb les teràpies que oferim, tractem a la persona des d’una visió global (cos, ment i emocions) partint del context en què es troba. Tenint com a base la Medicina Tradicional Xinesa, combinem les diferents teràpies, segons la necessitat de cadascú per facilitar la restitució de la salut.

Quan dura un tractament?

Depenent de l’estat energètic de la persona, pot durar entre 30-60 minuts. La primera consulta sol tenir una durada de 1 hora i 30 minuts, ja que es fa tota l’avaluació del pacient.

Què tracta la Medicina Tradicional Xinesa (MTX)?

Abarca diferents tipus de patologies, enumero algunes de les més freqüents, però el més convenient és que ens facis la teva consulta per poder-te donar informació més precisa.

  • Insomni, ansietat, fatiga, estrès i depressió…
  • Dolor menstrual, infertilitat, menopausa…
  • Lumbàlgia, cervicàlgia, ciatàlgia, artritis reumatoide, fibromiàlgia, epicondilitis, tendinitis …
  • Migranya, cefalees, neuràlgia de trigemin, síndrome de Ménière, paràlisi facial…
  • Sinusitis, rinitis, refredats , amigdalitis, bronquitis, asma bronquial…
  • Èczemes, psoriasi i herpes zòster….
  • Conjuntivitis, ulls secs…
  • Alimentació, obesitat,…

 

Si tens alguna pregunta, no dubtis a fer-la!